ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоНацкомпослуг пропонують додати повноважень

Нацкомпослуг пропонують додати повноважень

Кабінет міністрів пропонує на законодавчому рівні закріпити за Нацкомпослуг повноваження по затвердженню порядків формування тарифів на послуги в сфері теплопостачання, централізованого водопостачання та водовідведення.

Кабінет міністрів пропонує на законодавчому рівні закріпити за Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг, повноваження по затвердженню порядків (методик) формування тарифів на послуги в сфері теплопостачання, централізованого водопостачання та водовідведення.

Про це йдеться в законопроекті № 11030 «Про внесення змін до деяких законів України щодо повноважень Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг», внесеному до парламенту 25 липня.

Так, проектом закону передбачається, що Нацкомуслуг буде розробляти і затверджувати порядки (методики) формування тарифів на комунальні послуги для суб'єктів природних монополій та суб'єктів господарювання на суміжних ринках у сфері теплопостачання та централізованого водопостачання і водовідведення.

Крім того, мається на увазі, що Нацкомуслуг також буде розробляти і затверджувати порядок подання, розгляду, схвалення та виконання інвестиційних програм суб'єктами природних монополій та суб'єктами господарювання на суміжних ринках у сфері теплопостачання та централізованого водопостачання і водовідведення.

Планується, що регулятор буде здійснювати контроль за витратами інвестицій, їх зарахуванням на спеціальний рахунок і використанням.

Також законопроектом пропонується виключити з повноважень Нацкомпосолуг розробку та затвердження порядків формування тарифів на теплову енергію в сфері теплопостачання для суб'єктів природних монополій та суб'єктів господарювання на суміжних ринках.

 
Коментарі (0)