ГоловнаВибір редакціїПолітикаНад Мінрегіоном нависла перевірка

Над Мінрегіоном нависла перевірка

Мінрегіон потрапить під міжнародний аудит. На думку нового очільника Міністерства усі програми відомства мають бути проаналізовані з точки зору використання ресурсів та мати авторитетний висновок структур зі світовим ім’ям.

Усі сфери управління Мінрегіону потраплять під міжнародний аудит. З такою ініціативою виступив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимир Гройсман, - зазначають у прес-службі відомства.

«Ініціюю міжнародний аудит всіх сфер управління Міністерства. Для мене абсолютно зрозуміла була система архбудконтролю – корумпована схема, при якій ввести в експлуатацію об’єкт було неможливо без хабаря. Ця система буде зламана і знищена. Всі її функції будуть передані органам місцевого самоврядування. А держава забезпечить контроль і баланс противаги між органами управління в цій сфері», - зауважив він.

Читайте також: Українські забудовники нехтують законодавством

Очільник Мінрегіону також наголосив на важливості того, аби всі програми були проаналізовані з точки зору використання ресурсів і мали авторитетний висновок структур, які мають світове ім’я.

«Буду звертатися до наших партнерів у Європейському Союзі, щоб вони надали нам таку допомогу і далі ми ці матеріали направимо до правоохоронних органів. Це принципове рішення. Якщо ми цього не зробимо, ми не зможемо рухатися вперед», - резюмував Володимир Гройсман.

Як повідомляла «Україна Комунальна», у Мінрегіоні мають намір боротися з корупцією у будівельній галузі шляхом усунення її підвалин, а не людей-корупціонерів. Зокрема, під переформатування піде робота Держархбудінспекції та Реєстраційної служби. Окрім того, під скасування підлягає самовільне будівництво.

Раніше Володимир Гройсман зазначав, що новий уряд продовжить реалізацію всіх житлових програм, розпочатих колишньою владою.

«Ми повинні рефінансувати всі розпочаті програми. Я ніколи не дозволю собі махати шашкою там, де працюють програми, від яких люди отримують реальну користь та поліпшення життя», - наголосив він.

 
Коментарі (7)
Мария Цатурян4
12 Березня 2014 p. 09:44
З одного боку, як на мене, це дуже непогана ініціатива, особливо щодо архібудконтролю. Але з іншого - навіщо витрачати бюджетні кошти на міжнародних аудиторів, коли і так зрозуміло, що й досі жодна галузева програма, особливо, програма реформування не виконувалася? Чи може забагато скептицизму з мого боку?
Михаил5
12 Березня 2014 p. 09:47
Представляю как прозреют эти комиссары от нашего Минрегиона. Вряд ли они когда-то такое видели.
Санечка В.4
12 Березня 2014 p. 11:11

Уверен, что аудит необходим! И не просто проверка со стороны крушников или Счетной Палатой, а международных компаний! Это давно пора сделать. При Юле был такой министр жкх - Кучеренко, кажется, так вот, КРУшники тогда нашли нецелевое использование госсредств в ЖКХ миллиардов так на 1,5! И что? Что то изменилось, или деньги вернули отрасли? Нет! Счетная Палата регулярно говорит о том, что госбюджетные деньги, которые должны направляться на программу реформ уходят в никуда или не доходят до цели! Согласен на международный аудит поэтому!!!!!!!!!!!!!!! Хочу знать, сколько они наворовали на своем народе, и хочу знать, кто за это ответит!!!!!!!!!!!!!

Читатель4
12 Березня 2014 p. 11:21
Ох и хитрец этот Гройсман!)) То есть за государственные бабки провести международный аудит (не дешевый, ребята, ой недешевый - далеко не 1 и даже не 2 тыс. грн, как мы все понимаем)только для того, чтобы всю вину свалить на папиредников! И так ясно как божий день, что для того, чтобы вынести вердикт ЖКХ, кот умещается в емкое слово "ЗАДНИЦА" не надо тратить державне бабло.
Санечка В.3
12 Березня 2014 p. 11:28
Да, Гройсман еще тот ХИТРЕЦ!!! ))))))))))))) Но еще раз хочу сказать, что все правильно он делает! Далеко пойдет!!!!
Читатель4
12 Березня 2014 p. 11:23
Слушайте, а чего молчат эти все Труляля и Траляля? (я про бывших министров) чего они не игрались в игрушку под названием "честный чиновник проводит оценку деятет-ти папиредников"? И спать не страшно, а то щас Гройсман как нароет там всяких хищений?)
Мария Цатурян3
12 Березня 2014 p. 11:28
Я розумію, що теперішній стан ЖКГ вартий відверто негативний емоцій з боку населення, тобто, критика очікувана. Але чого ми всі, і я в тому ж числі, вирішили, що аудит буде проведено за державні кошти? Міністр сказав, що буде звертатися за допомогою к ЄС... Так чи інакше, обов'язково поставимо запитання про аудит Володимиру Борисовичу під час інтерв'ю, на яке ми все таки дуже сподіваємось