ГоловнаНовини ЖКГПолітикаНафтогаз і Газпром не домовилися про ціну на газ для України

Нафтогаз і Газпром не домовилися про ціну на газ для України

Компанія Нафтогаз України і російський монополіст Газпром не досягли потрібного прогресу за формулою ціни на газ і отримають остаточні рішення вже у Стокгольмському арбітражі.

Компанія Нафтогаз України і російський монополіст Газпром не досягли потрібного прогресу за формулою ціни на газ і отримають остаточні рішення вже у Стокгольмському арбітражі.

Про це в ефірі 5 каналу повідомив глава Нафтогазу Андрій Коболєв, передає агентство Інтерфакс-Україна.

"На вимогу трибуналу ми провели переговори з Газпромом за контрактом на купівлю-продаж газу. Вони недавно завершилися і за їх результатами ми йдемо до суду для отримання остаточного рішення за новою формулою і деяким іншим аспектам подальшої роботи з цією компанією. Я б сказав акуратно: ми не досягли того прогресу, на який розраховував трибунал", - сказав він.

Нагадаємо, що Нафтогаз України і Газпром 31 травня 2017 року одержали окреме рішення Трибуналу при Арбітражному інституті Торгової палати Стокгольма за контрактом на поставку газу. Стокгольмський трибунал задовольнив вимогу Нафтогазу про перегляд ціни у контракті на поставку газу з Газпромом з урахуванням ринкових умов, а також скасував вимоги Газпрому до НАК за умовою "бери або плати" і повністю скасував заборону на реекспорт Україною газу.

Розрахунок сум компенсацій, належних за окремим рішенням Стокгольмського арбітражу у справі про суперечку Нафтогазу з Газпрому, і в цілому остаточне рішення повинні бути формалізовані у листопаді 2017 року.

За даними НАК, суд, зокрема, кардинально переглянув формулу ціни в контракті на поставку газу між Нафтогазом і Газпромом, яка тепер залежить не від цін на нафтопродукти (газойль і мазут - ред.), А від ціни газу на ринку.

При цьому сторони повинні були провести переговори для узгодження деталей нової формули.

 

 
Коментарі (0)