ГоловнаНовини ЖКГПолітикаНафтогаз планує розпочати судовий процес проти Єврокомісії

Нафтогаз планує розпочати судовий процес проти Єврокомісії

НАК «Нафтогаз України» подав позов до Європейського суду справедливості проти Єврокомісії.

Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» подала в загальний суд Європейський суд справедливості позов проти Європейської Комісії з вимогою скасувати рішення щодо газопроводу OPAL.

 Про це заявили в прес-службі компанії, передає РБК-Україна.

«27 березня НАК «Нафтогаз України» подала в загальний Євросуд справедливості позов проти Єврокомісії з вимогою скасувати рішення від 28 жовтня 2016 року, яке дозволяє ВАТ «Газпром» значно збільшити використання потужностей газопроводу OPAL і обсяги прокачування газу через Північний потік», - зазначається у повідомленні компанії.

Згідно з інформацією прес-служби, прийняття зазначеного рішення без консультацій з Україною порушує статтю 274 Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, а також зобов'язання ЄС за Договором до Енергетичної Хартії та Договором про заснування Енергетичного Співтовариства.

 «Нафтогаз» аргументує позов тим, що рішення було прийнято за межами повноважень Європейської комісії, а також суперечить директиві ЄС 2009/73 і створює загрозу безпеці постачання до України та інших східноєвропейських країн, оскільки посилює домінування «Газпрому» і пов'язаних з ним компаній.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що НАК «Нафтогаз Україна» опублікувала нові ціни на природний газ на квітень 2017 року для промислових споживачів та інших суб'єктів господарювання.

Як повідомлялося раніше, заборгованість підприємств перед НАК «Нафтогаз Україна» станом на 21 березня 2017 року склала 31,2 млрд гривень. Про це повідомляє прес-служба «Нафтогазу».

 

 
Коментарі (0)