ГоловнаНовини ЖКГГазопостачання«Нафтогаз» почав віддавати борги «Газпрому»

«Нафтогаз» почав віддавати борги «Газпрому»

Компанія «Нафтогаз» повернула російському «Газпрому» частину боргу. Минулого тижня Кабмін збільшив статутний капітал підприємства на 11 млрд грн. Раніше Україна була винна "Газпрому" більше 25 млрд дол

Станом на 14 лютого компанія «Нафтогаз» виплатила «Газпрому» 1,3 млрд дол. за природний газ за 13 рік. Про це йдеться в проспекті євробондів України, повідомляє «Інтерфакс».

Окрім цього, українське підприємство перерахувало «Газпрому» більше 1 млн дол. за січень. 14 лютого 2014 року "Нафтогаз" погасив заборгованість за газ перед "Газпромом" за 2013 рік у розмірі 1,28 мільярда доларів і газовий борг, нарахований починаючи з 2014 року у розмірі 191 мільйон доларів", - йдеться в документі. Минулого тижня кабінет Міністрів збільшив статутний капітал «Нафтогазу» на 11,07 млрд грн. Коштами, отриманими від продажу бондів, українська компанія планує розрахуватися з «Газпромом. Проте, експерти вважають, що цих грошей не вистачить, щоб віддати борг.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», заборгованість підприємств комунальної теплоенергетики за спожитий природний газ перед НАК «Нафтогаз України» становить близько 25,5 млрд грн. В компанії  погрожували блокуванням рахунків теплопостачальним компаніям, якщо енергетики не розрахуються за спожитий газ.

 
Коментарі (1)
Санечка В.3
18 Лютого 2014 p. 15:46
долги отдают только трусы))))))))))))