ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГ«Нафтогаз» пролонгував кредит «Газпромбанку»

«Нафтогаз» пролонгував кредит «Газпромбанку»

Міненерговугілля продовжили «Нафтогазу» користування кредитом російського «Газпромбанку». На наступному сесійному тижні цю можливість планують оформити юридично.

Міністерство енергетики та вугільної промисловості України пролонгував термін користування кредитними ресурсами, наданими НАК «Нафтогаз України» російським «Газпромбанком» в обсязі 2 млрд дол. Про це під час гарячої лінії в Кабінеті міністрів повідомив заступник міністра Андрій Бондаренко.

«Ми пролонгували під держгарантії. Сподіваємося, що наступного сесійного тижня у другому читанні юридично оформимо цю можливість», - сказав Андрій Бондаренко.

Андрій Бондаренко уточнив, що хоча законопроект про надання держгарантій за даним кредитом прийнятий тільки в першому читанні, пролонгація кредиту «Газпромбанку» є вже доконаним фактом.

Нагадаємо, «Газпромбанк», який надав у 2012 році НАК «Нафтогаз України» кредит на 2 млрд дол. під 8,5% річних з погашенням 24 червня 2013, висловив готовність продовжити термін користування цими коштами за умови додаткового забезпечення кредиту держгарантіями. Верховна рада 19 вересня в першому читанні проголосувала за внесення змін в закон про державний бюджет на 2013 рік, дозволивши надати державні гарантії за зобов'язаннями «Нафтогазу України» перед Газпромбанком.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, борги «Нафтогазу» перед бюджетом можуть скласти мільярди гривень. Цього року заборгованість підприємств теплокомуненерго перед компанією досягла рекордної суми.

 
Коментарі (0)