ГоловнаНовини ЖКГНовини ЖКГНаселенню нав’яжуть газові лічильники

Населенню нав’яжуть газові лічильники

Кабінетом Міністрів України було прийнято розпорядження «Деякі питання забезпечення комерційного (приладового) обліку природного газу»

Кабінетом Міністрів 25 квітня було прийнято розпорядження «Деякі питання забезпечення комерційного (приладового) обліку природного газу», розробником якого є Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики.

Про це повідомляє прес-служба уряду.

Відповідно до згаданого розпорядження, до 1 липня 2012 року має бути виконана розробка та затвердження графіків оснащення квартир і приватних будинків, у яких проживає населення, лічильниками газу.

Вжиття заходів для оснащення лічильниками газу в повному обсязі квартир і приватних будинків, у яких проживає населення, передбачено в два етапи:

- до 1 січня 2016 року — якщо природний газ використовується для підігріву води та приготування їжі;

- до 1 січня 2018 року — якщо природний газ використовується тільки для приготування їжі.

Окрім цього, документом передбачається проведення роз’яснювальної роботи з питань доцільності та ефективності обліку використаного населенням природного газу із застосуванням лічильників газу із залученням загальнодержавних і місцевих засобів масової інформації.

Таке розпорядження прийнято для створення належних умов щодо виконання норм Закону України «Про забезпечення комерційного обліку природного газу».

На сьогодні відповідно до вимог зазначеного Закону вже забезпечено стовідсотковий облік споживання природного газу населенням там, де газ використовується комплексно, у тому числі на опалення, зазначається у повідомленні.

 

Ольга Гальчинська

 
Коментарі (0)