ГоловнаВибір редакціїЖитлоНегода вдарить по будинках і дорогах

Негода вдарить по будинках і дорогах

Столичні архітектори б'ють на сполох через затяжні опади у вересні. Зокрема, експерти хвилюються, що надлишок вологи може пошкодити будинки і дороги у місті.

Столичні архітектори стверджують, що затяжні опади у вересні можуть пошкодити будинки і дороги в місті. На їхню думку, такі наслідки неминучі через недотримання норм будівництва, - повідомляють «Вести».

За словами столичного архітектора Георгія Духовичного, кліматичні умови, опади при зведенні будинків у місті враховувалися, але Київ стоїть на рухливих грунтах , а вони дуже чутливі до опадів.

«Крім того, зараз з'явився сорт замовників, які намагаються заощадити на будівництві, нехтуючи системою дренажів, обстеженням майданчика, на якій проектується фундамент» - звертає увагу експерт.

Фахівці впевнені, найбільше негода загрожує панельним будинкам, а саме швам між панелями.

«Основна проблема - міжпанельні шви. Дощова вода потрапляє через них у стіни, і руйнується навіть бетон. І якщо зараз не буде теплих сонячних днів, то взимку почнуться проблеми - грибок, промерзання стін, тріщини», - заявляють вони.

Також експерти непокояться і через стан столичних доріг, які не були відремонтовані перед початком сезону дощів. У «Київавтодорі» зазначають, що якщо при вологій погоді почнуться заморозки, то асфальт може почати тріскатися.

Читайте також: Столиця у заторах: дорожнє покриття тріщить по швах

«Грунти під асфальтом недостатньо ущільнені, вода просочується в і так мокрий шар землі - і утворюється порожнеча. А косметичний ремонт, який роблять зараз на дорогах, це все одно що небіжчика в морзі гримувати», - впевнений завідувач лабораторії Державного дорожнього інституту імені Шульгіна Анатолій Литвиненко.

Нагадаємо, 22 вересня Київ побив 90-річний рекорд за кількістю опадів. Синоптики визнали, що нинішня осінь є аномальною за кількістю опадів.

 
Коментарі (0)