ГоловнаПублікаціїПолітикаНовий парламент не буде кращим за попередній - опитування

Новий парламент не буде кращим за попередній - опитування

Українці особливо не сподіваються, що з обранням нового парламенту у країні щось суттєво зміниться. Пояснюють, що до Ради потрапили ті ж люди, але за іншими партійними списками.

В Україні 26 жовтня пройшли позачергові парламентські вибори. Станом на сьогодні Центральна виборча комісія опрацювала 99,92% протоколів.

Так, найбільшу кількість голосів виборців набирає партія «Народний фронт» Арсенія Яценюка - 22,14% , партія «Блок Петра Порошенко» на другому місці - 21,82%, партія «Самопоміч» Андрія Садового на третьому - 10,97%, партія «Опозиційний блок» - 9,42%, Радикальна партія Олега Ляшка 7,44%, партія «Батьківщина» Юлії Тимошенко - 5,68%.

Партія «Свобода» Олега Тягнибока набирає 4,71%. Інші партії також не долають 5% бар'єр.

Політики переконані, що нова Рада буде Радою «реформаторів». А у що вірять пересічні громадяни? – «Україна Комунальна» вирішила поцікавитися за допомогою опитування.

«Чи вірите ви, що нова Рада буде кращою за попередню?» - відповісти на це питання мали можливість усі охочі на шпальтах інформаційного агентства у період з 27 жовтня по 3 листопада ц.р.

За його результатами виявилося, що більшість респондентів, 49%, не вірять, що новий парламент зможе щось суттєво змінити в країні, тому що до Ради потрапили ті ж самі люди, однак за іншими партійними списками. 34% опитаних навпаки – переконані, що зміни можливі, оскільки вірять у прогресивність прохідних партій (17%) та нові імена у їхніх списках (17%). Решта, 17%, бачать у новому складі парламенту як позитив, так і негатив, кажуть, залежатиме від того, як розподіляться сили.

 
Коментарі (0)