ГоловнаНовини ЖКГОСББНововолинськ – лідер зі створення ОСББ в регіоні

Нововолинськ – лідер зі створення ОСББ в регіоні

Площа житла, яку обслуговують ОСББ, становить майже 30% від усієї, що експлуатується житлово-комунальними підприємствами міста

Місто Нововолинськ демонструє найвищу у Волинській області активність у створенні об’єднань співвласників багатоквартирних будинків. На сьогодні тут створено 93 ОСББ.

Про це зазначив перший заступник голови облдержадміністрації Олександр Башкаленко під час «круглого» столу на тему створення ОСББ у регіоні, інформує прес-служба ОДА.

За його словами, площа житла, яку формування обслуговують, становить майже 30% від усієї, що експлуатується житлово-комунальними підприємствами міста (цей показник по області становить 15%). Упродовж 2012 року в Нововолинську має бути створено ще 36 об’єднань.

«Ви справедливо зауважите, що створення ОСББ не вирішує всіх проблем, які роками накопичувалися в житлово-комунальному господарстві, зокрема й в експлуатації житлового фонду, але це створює передумови для вирішення багатьох питань. За вашу власність – квартиру разом з місцями загального користування, інженерним обладнанням – крім вас самих краще ніхто не подбає», - зауважив О.Башкаленко.

Серед основних переваг створення об’єднання він назвав істотне підвищення відповідальності та ефективності управління спільною власністю, покращення якості житлово-комунальних послуг, можливість самостійно розраховувати та встановлювати розміри експлуатаційних внесків на утримання будинку та контролювати використання коштів тощо.

 

Ольга Гальчинська

 
Коментарі (0)