ГоловнаНовини ЖКГУтилізація ТПВІнвестори затримують будівництво заводів по переробці ТПВ

Інвестори затримують будівництво заводів по переробці ТПВ

Деякі інвестори виявилися неготовими до участі у Нацпроекті з будівництва сміттєпереробних заводів в Україні. Термін подання документів продовжено.

Термін подання документів та пропозицій  на участь у реалізації Національного проекту «Чисте місто» - система комплексів з переробки твердих побутових відходів» продовжено до 12 листопада 2013 року. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами.

Як повідомив керівник нацпроекту «Чисте місто» Іван Олексієвець, зараз уже є компанії, які виявили зацікавленість у залученні інвестиційних ресурсів.

«Причиною продовження строків стала ініціатива тих потенційних інвесторів, які мають намір взяти участь у відборі, але не встигли підготувати необхідний пакет документів у встановлений строк», - зазначив Іван Олексієвець.

Нагадаємо, нацпроект передбачає перехід на європейську систему перероблення ТПВ, системне вирішення проблеми забруднення навколишнього середовища, зміну законодавчого регулювання поводження з ТПВ та вирішення критичної проблеми забруднення довкілля.

Як повідомляла «Україна Комунальна», 19 вересня 2013 року Національний проект «Чисте місто» оголосив про початок залучення інвесторів для будівництва в Україні перших 10-ти екологічних комплексів із переробки твердих побутових відходів (ТПВ).

Реалізація Нацпроекту «Чисте місто» дозволить скоротити до 50% обсяги захоронення ТПВ на полігонах та використовувати 50 і більше відсотків відходів в якості вторинних та енергетичних ресурсів для повторного використання у виробництві та секторі відновлювальної енергії.

Впровадження інноваційних технологій поводження з відходами передбачається у 10-ти пілотних містах: Києві, Харкові, Полтаві, Сумах, Дніпропетровську, Кіровограді, Вінниці, Хмельницькому, Тернополі, Чернівцях.

 
Коментарі (0)