ГоловнаНовини ЖКГПолітикаОкупований Донбас може залишитись ще й без води

Окупований Донбас може залишитись ще й без води

Міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик допускає зупинку водопостачання не підконтрольних Україні територій Донбасу. Про це він заявив в кулуарах Кабінету Міністрів.
За словами міністра, ці території мають заборгованість по оплаті послуг перед українським водоканалом, а крім того, на електростанції, що живлять водоперекачивающие потужності регіону, не надходить вугілля.
 
«Одне з питань, які будуть стояти в Мінську сьогодні, це, в тому числі, що ми з одного боку на Луганку не можемо поставити вугілля антрацитної групи, у нас немає маршрутів постачання, крім неконтрольованої території або з Росії», — пояснив міністр.
 
Нагадаємо, в ніч на 25 квітня компанія «Луганське енергетичне об'єднання» повністю припинила енергопостачання окупованій частині Луганської області. Причина — заборгованість споживачів по оплаті електроенергії. У відповідь в Росії поспішили запевнити, що не залишать регіон без світла.
 
Припиняти енергопостачання окупованій частині Донецької області національний диспетчер України «Укренерго» поки не планує, проте в майбутньому така можливість не виключається.
 
У свою чергу у президента України назвали три причини для припинення торговельної блокади окупованого Донбасу.
 
Коментарі (0)