Опаленням забуте місце

У Києві вісім родин вже 20 років живуть без опалення та гарячої води. Чиновники пояснюють, що вся проблема у власниках, які змінюються кожні кілька років.

Мешканцям двоповерхового будинку на вулиці Тропініна, 6 (район Татарки) з 1990 року не подається гаряча вода і опалення в осінньо-зимовий період. Тоді в старовинний будинок працівників кабельного заводу переселили тимчасово, обіцяючи через два роки видати нове житло. Однак досі їх так і не переселили, поскаржилися мешканці будинку «Комсомольській правді».

При цьому сама будівля навряд чи відповідає умовам для постійного проживання: вікна забиті фанерою, на даху ростуть дерева, нежитлові приміщення на першому поверсі завалені цеглою і шматками глини, яка впала зі стелі. Разом з тим, в будинку ще є електроенергія та централізоване водопостачання. «Під час морозів вода пропадає через те, що перемерзають труби. І нам доводиться відігрівати їх фенами. Але це не завжди виходить, тоді всі ходять по воду до найближчого бювету - в кілометрі від дому», - скаржаться мешканці будинку. Опалюються мешканці обігрівачами і тепловентиляторами.

Чиновники пояснюють, що вся проблема у власниках, які змінюються кожні кілька років. Спочатку будинок належав кабельному заводу, який  сюди розселив своїх працівників. Потім завод збанкрутував, і дім продавали то одному, то іншому приватному власнику. Останній інвестор взяв кредит у банку і не виплатив суму. А банкірам проблеми людей не цікаві. «Міська влада не може насильно забрати будинок у приватного інвестора, - говорить заступник голови Київської міської держадміністрації Олександр Мазурчак. - Це якраз той спір, в який ми не можемо втрутитися. Якщо до нас будуть звернення щодо передачі будинку в комунальну власність, ми готові всі питання розглянути».

Джерело: «Комсомольська правда»

 
Коментарі (0)