ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2023-2024Тепло загубилося на шляху до українських осель - опитування

Тепло загубилося на шляху до українських осель - опитування

Тепло, пущене минулого тижня в 69% житлових будинків України, дійшло до своїх адресатів частково.

15 жовтня в Україні офіційно стартував опалювальний сезон.

Станом на 19 жовтня, за данними Мінрегіону, в Україні було запущено 82,2% котелень, підключено до теплопостачання 69% житлових будинків, 84% дитячих та навчальних, а також понад 79% медичних закладів.

«Довіряй, але перевіряй» - говорить українська приказка, тому редакція «України Комунальної» вирішила перевірити цю інформацію на «гучність» та поцікавитися у своїх читачів, чи увімкнули у їхніх будинках опалення?

Відповідне опитування проходило на шпальтах інформаційного агенства  з 15 по 22 жовтня.

За його результатами, більшість українських будинків таки не опалюється, адже 56% респондентів відповіли, що у їхніх оселях батареї досі холодні. Решта опитаних (44%) стверджує, що опалення увімкнули, проте у деяких випадках таке увімкнення зводиться до нуля. А саме:  28% - констатували подачу тепла без детального комментування, 14% - біткаються, що у їхні будинки пустили тепло, але батареї ледве теплі і 3% - на нормальну подачу тепла навіть не сподіваються, готуючи  на зиму обігрівачі.

Таким чином, можна констатувати, що тепло, пущене минулого тижня в 69% житлових будинків України, дійшло до своїх адресатів частково.

Нагадаємо, за результатами опитування, яке проводила «У.К.» з 1 по 8 жовтня, попри численні запевняння і навіть запуск тепла до об’єктів соціальної сфери, українці не вірять в повну готовність своїх міст до опалювального сезону.

 
Коментарі (0)