ГоловнаКоментаріКоментаріОренда столичного житла зростає... стабільно

Оренда столичного житла зростає... стабільно

Оренда житла у Києві з початку вересня зросла до 10%.
оренда
Новини по темі

На такому житловому стані акцентував президент Асоціації фахівців з нерухомості України Сергій Злидень.

За словами експерта, у великих містах, наприклад таких як Київ, збільшилася оренда житла. «Оренда збільшилася до 10% на житло», - зазначив Сергій Злидень.

Експерт впевнений, що сьогодні ціна добре комплектованої квартири у Києві по лінії метро становить мінімально 4,5-5 тис. грн. «Якщо говорити про більш віддалені райони, то там квартира мінімально коштує за місяць 3 тис. грн», - сказав експерт.

Читайте також: Оренда житла набуде вартості

Водночас він зауважив, що наразі ціна на житло в Україні стабільна. «Ми поки що не спостерігаємо зниження ціни на житло. Вона залишається стабільною. У різних сегментах десь трошки знижується, а десь підвищується. Люди вкладають кошти у новобудови. У цілому ринок стабільний», - повідомив Сергій Злидень.

«Ціна залишається однаковою, а кількість угод купівлі-продажу на ринку зростає. Якщо кількість цих угод зростає, то це не є показником зниження ціни на квартири», - уточнив він і додав, що прогнози стосовно вартості житла можна буде робити хоча б за підсумками вересня. Адже, за його словами, за перший тиждень осіннього місяця ще рано робити якісь висновки.

Читайте також: Оренда нерухомості: хто не встиг, той платить дорожче

Як повідомляли українські ЗМІ, ціни на об'єкти нерухомості восени продовжать своє падіння. Зокрема, в бізнес і елітному сегментах ціни реальних угод до кінця осені можуть зменшитися приблизно на 10-12%. У той же час, в економ класі зниження цін буде трохи менш значним - 3-5%.

Причина тому - значне збільшення кількості пропозицій на ринку восени.

Тим часом вже з початку вересня активність на ринку нерухомості України почала зростати. Так, в порівнянні з серпнем кількість пропозицій на ринку вже виросло на 40-50%, а попит на об'єкти збільшився на 10-15%.

За матеріалами УНН

 
Коментарі (0)