ГоловнаГоловнеЗаконодавствоОСББ розділять тарифи на послуги ЖКГ для населення

ОСББ розділять тарифи на послуги ЖКГ для населення

Кабінет міністрів 26 вересня 2012 прийняв законопроект «Про внесення змін до деяких законів України щодо об'єднань співвласників багатоквартирного будинку».

Згідно з цим проектом Закону, ОСББ будуть платити за комунальні послуги за цінами, встановленими для населення.

Про це «У.К.» повідомили у прес-службі Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства.

Цим документом пропонується узгодити терміни закону про ОСББ з цивільним законодавством, а також включити положення про самостійне забезпечення ОСББ своїх потреб в утриманні й експлуатації будинку, а також стосунків з виробниками житлово-комунальних послуг.

Згідно з законопроектом, з метою надання громадянам пільг та розрахунку розміру субсидій на оплату ЖКП плата за послуги з утримання будинку та прибудинкової території, водопостачання та водовідведення, газо-та електропостачання, опалення, вивезення побутових відходів визначається виходячи з внесків і платежів, що сплачуються власниками об'єднання на такі цілі.

Також документом визначається, що придбане за кошти співвласників майно є їх спільною власністю, а не власністю об'єднання як юридичної особи. Прямо передбачена можливість і визначено загальний порядок проведення письмового опитування для випадків, якщо загальні збори не відбулися через відсутність кворуму.

Крім того, повернена норма, згідно з якою реєстрація об'єднання здійснюється на безкоштовній основі. Також запроваджується норма, згідно з якою створення ОСББ у новозбудованих будинках буде дозволено після одержання правовстановлюючих документів на більшість приміщень.

Законопроектом встановлюється, що орган місцевого самоврядування зобов'язаний передати багатоквартирний будинок в управління ОСББ та у тримісячний строк списати з власного балансу.

 
Коментарі (1)
Вася
28 Вересня 2012 p. 20:26
Все, капец . Теперь всякие прохлодимцы типа главы правления ТСББ Комфорт Процика будут устанавливать то, что хотят. И никакой защиты не будет.