ГоловнаНовини ЖКГУтилізація ТПВПід Харковом з'явиться сміттєпереробний завод

Під Харковом з'явиться сміттєпереробний завод

Сміттєпереробний комплекс на території Дергачівського полігону ТПВ планують збудувати за два роки

Про це заявив керівник Національного проекту «Чисте місто» Іван Алексеевец, повідомляють у прес-службі Харківської міської ради.

За його інформацією, Кабінет Міністрів вже затвердив техніко-економічне обгрунтування проекту та виділив 21,3 млн грн для розробки проектно-кошторисної документації. За результатами тендеру цим проектом займеться ТОВ «НВО «Світанок-Енерго».

Як зазначив Іван Алексеевец, в рамках проекту створення 10 сміттєпереробних комплексів в Україні, держава забезпечує розробку техніко-економічних обгрунтувань, місцева влада на умовах приватно-державного партнерства забезпечують відведення земельної ділянки та поставку відходів на термін окупності проекту.

Інвестори зобов'язуються фінансувати проект і будівництво комплексів. Як підкреслив пан Алексеевец, земля для харківського сміттєпереробного заводу вже відведена, залишилося підготувати конкурс з вибору інвестора.

Що стосується більш поточних проектів, то слід зазначити, що до весни наступного року у дворах будинків комунальної власності міста буде встановлено 2 тис. сміттєвих контейнерів для пластику.

За словами директора Департаменту житлового господарства Романа Нехорошкова, така кількість контейнерів покриє 25% багатоповерхівок Харкова. Сітки будуть об'ємом 1,2 куб. м. Наразі по Харкову встановлено близько 1,5 тис. контейнерів для пластику.

 
Коментарі (1)
Александр
06 Грудня 2012 p. 14:25
Г-ну Нехорошкову нужно сначала изучить Государственные строительные нормы Украины (ДБН В.2.2-15-2005, пункты 5.10-5.12) и восстановить работу мусоропроводов в многоэтажных домах, а потом говорить о контейнерах.