ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняПідприємства «гасять» борги за газ

Підприємства «гасять» борги за газ

Заборгованість підприємств перед НАК «Нафтогаз України» за спожитий природний газ зменшилась на 0,4 млрд грн (1,8%) та складає більше 21 млрд грн.

Станом на 5 травня 2015 року сумарна прострочена заборгованість підприємств ТКЕ, ТЕЦ та прямих промислових споживачів перед НАК «Нафтогаз України» складає 21,6 млрд грн. В порівнянні з минулим тижнем заборгованість зменшилась на 0,4 млрд грн. (1,8%). Про це «Україні Комунальній» повідомили в прес-службі НАК «Нафтогаз України».

Згідно з повідомленням, борг підприємств ТКЕ та ТЕЦ за природний газ, використаний для виробництва теплової енергії, становить близько 67% від загальної суми заборгованості, борг ТЕЦ за природний газ, використаний у виробництві електроенергії — близько 24%, борг прямих промислових споживачів — близько 9%.
 
Заборгованість ПАТ «Київенерго» за газ, використаний для виробництва теплової та електричної енергії, за минулий тиждень зменшилась на 134 млн грн. (4,2%). Товариство залишається найбільшим підприємством-боржником, загальний борг якого складає близько 3 млрд грн.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», у ході останньої тристоронньої зустрічі з питань газу між Україною, Росією і ЄС, сторони вирішили проблему відображення в протоколі «питання боргу» за постачання палива до України в 2013-2014 роках. 
 
Коментарі (0)