ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняПідприємства нарощують «газові» борги

Підприємства нарощують «газові» борги

Підприємства-боржники не віддають борги «Нафтогазу», а навпаки – збільшують заборгованості. Відтак, за минулий тиждень борги неплатників перед НАКом зросли більше, ніж на 100 млн грн.

За минулий тиждень підприємства ТКЕ, ТЕЦ та прямі промислові споживачі збільшили заборгованість за спожитий природний газ перед НАК «Нафтогазом України» на 110 млн грн. Наразі загальна сума прострочених платежів становить 21,7 млрд грн. Про це повідомили у прес-службі НАК «Нафтогазу».

«Борг підприємств ТКЕ та ТЕЦ за природний газ, використаний для виробництва теплової енергії, становить близько 65% від загальної суми заборгованості, борг ТЕЦ за природний газ, використаний у виробництві електроенергії — 25%, борг прямих промислових споживачів — близько 10%», - йдеться у повідомленні.

Відтак, борг ТКЕ та ТЕЦ за газ використаний для виробництва теплової енергії становить 14,1 млрд грн., з яких 1,9 млрд грн. –  за 2015 рік.

За використане для виробництва електроенергії «блакитне» паливо, ТЕЦ заборгувало «Нафтогазу» 5,4 млрд грн.

Прямі промислові споживачі, в порівнянні з минулим тижнем, збільшили заборгованість перед НАКом на 147 млн. грн. (7,1%) та складає 2,2 млрд. грн.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, за перший квартал 2015 року «Нафтогаз» збіднів на 5 млрд грн. менше, ніж за аналогічний період минулого року. Однак, збитки компанії за цей період перевищують 20 млрд грн.

 
Коментарі (0)