ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГПідсумки тижня: інвестиції – наліво, бюджет – направо. Чи навпаки?

Підсумки тижня: інвестиції – наліво, бюджет – направо. Чи навпаки?

Минулий тиждень позначився неабиякою активністю інвесторів та чиновників.

У понеділок, 24 вересня, стало відомо, що Україна та Європейський інвестиційний банк підписали угоду щодо отримання позики у розмірі 200 млн євро на реалізацію проекту «Реабілітація гідроелектростанцій». 

А от на покращення стану українських автошляхів Мінекономрозвитку розраховує у майбутньому році залучити кредит Світового банку (СБ) в обсязі від 750 млн  до 1 млрд доларів. За словами міністра Петра Порошенка, вже досягнуто домовленості про надання позики СБ на суму 450 млн доларів. Певно, Укравтодор має сподівання, що такі значні інвестиції допоможуть не лише залатати ями, але й підвищити безпеку на дорогах.

Наступного дня, у вівторок, надійшла інформація про те, що уряд має намір подовжити програму молодіжного житлового кредитування ще на п’ять років – до 2017 року. Водночас Укрзалізниця подала на розгляд Кабінету міністрів проект плану капітальних інвестицій на 2013 рік, згідно з яким на придбання рухомого складу для пасажирських перевезень у наступному році пропонується спрямувати 8,66 млрд грн з державного та місцевих бюджетів.

Разом з цим не дрімає Фонд держмайна та впроваджувана за його участі програма приватизації державних підприємств. У середу, 26 вересня, набутком громадськості стала інформація щодо планів Кабміну стосовно продажу державного майна: лише менш 300 підприємств уряд збереже серед заборонених до приватизації. Решта 1200 компаній будуть виключені зі списку - на торги виставлять ключові енергетичні підприємства, шахти і спиртзаводи.

Не забажала залишатися осторонь великого бюджетного переділу і перша українська столиця. Відтак міська влада шукає джерело стабільного фінансування для подальшого будівництва станцій метро у Харкові. За словами мера міста Геннадія Кернеса, харківська влада буде лобіювати інтереси мегаполісу у Кабінеті міністрів і Верховній Раді...

Більш докладно із родієвою картиною минулого тижня пропонуємо ознайомитися у розгорнутому матеріалі. 

 
Коментарі (0)