ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2023-2024Підсумки тижня: Повернення тепла і його посильної оплати

Підсумки тижня: Повернення тепла і його посильної оплати

Тиждень, що минає, запам’ятався одним із тих, коли людина у будь-що намагається панічно повернути літо, якщо не на свої вулиці, то хоча б у оселі. Безумовно, основну оборону реанімації тепла довелося тримати житлово-комунальній сфері.

Вітер хрипкими балетками опалого листя проводжає останнє тепло, негожі сірі ранки і частий дощ за вікном холодять руки… Мабуть, саме тому тиждень, що минає, запам’ятався одним із тих, коли людина у будь-що намагається панічно повернути літо, якщо не на свої вулиці, то хоча б у оселі. Безумовно, основну оборону реанімації тепла довелося тримати житлово-комунальній сфері.Таким чином, цього тижня були актуальними два питання: старт опалювального сезону та адекватність цін на природній газ для населення.

«Україна готова до опалювального періоду», – констатував  міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Анатолій Близнюк напередодні.

Так, вже в понеділок, 8 жовтня, середньодобова температура повітря у багатьох регіонах України сягнула +8ºС, внаслідок чого теплопостачальні компанії семи областей почали подавати за заявками тепло до об’єктів соціальної сфери.

Та попри ці приємності у цей же день «У.К.» стало відомо, що українці не вірять у повну готовність своїх міст до опалювального сезону, а відтак – у вчасність теплих батарей.

За результатими опитування, яке проводило інформаційне агенство, більшість респондентів (50%) не впевнені у готовності свого міста до зимових холодів. Так, 34% з них вважають, що готовність до опалювального сезону у містах України висока лише зі слів посадовців, ще 16% переконані досвідом, що доведеться, як і минулої зими, вмикати електрообігрівачі.

Про це та багато іншого читайте у розгорненому матеріалі.

 
Коментарі (0)