ГоловнаНовини ЖКГНовини ЖКГПідсумки тижня: Україна зважує тарифи під газовим душем

Підсумки тижня: Україна зважує тарифи під газовим душем

Період з 21 по 27 січня став для сфери ЖКГ платформою для розвитку дискусій з приводу підвищення тарифів та нових газових катавасій.

Цього тижня у сфері ЖКГ на устах було щонайменше п’ять основних тем, серед яких вагоме місце посідає чергове зважування тарифів для населення та нові газові звершення.

Так, Прем’єр-міністр Микола Азаров повідомив, що в Україні не планується підвищення тарифів ЖКГ для населення, проте існує ймовірність того, що частину тягаря бюджетної компенсації різниці в тарифах «покладуть на багатих». Це, звичайно, стало приводом для широких дискусій. Зокрема, екс-міністр ЖКХ Олексій Кучеренко заявив, що розмови в уряді про комунальні послуги для заможних українців - це популістський і нездійсненний крок.  

Не обійшлося і без новинок у газовій сфері. Почнемо з приємного: наприкінці тижня Україна підписала з  англо-голландським нафтогазовим концерном Royal Dutch Shel угоду про розподіл продукції від видобутку сланцевого газу на Юзівській ділянці. Проте вже через кілька днів це стало приводом початку нового газового конфлікту з Росією.

Про це та багато іншого читайте у розгорнутому матеріалі.

 
Коментарі (0)