ГоловнаНовини ЖКГНовини ЖКГПідсумки тижня: за позику віддяка... законопроектом

Підсумки тижня: за позику віддяка... законопроектом

Кабмін пропонує виділити додаткову субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам на погашення заборгованості з різниці в тарифах на теплову енергію

Минулий тиждень у житлово-комунальному сегменті інформпростору позначився перш за все тим, що попри передсвятковий настрій народні обранці виявили неабияку активність в обговоренні та затвердженні документів, які згодом можуть справити відчутний вплив на галузь ЖКГ.  Окрім цього, свого роду несподіванкою став суспільний резонанс, який викликали будівельні роботи на території історичної перлини Києва – Андріївського узвозу.

 

Отже, у понеділок, 9 квітня, стало відомо, що у Верховній Раді зареєстрований законопроект № 10305, ініційований Кабінетом Міністрів України, про внесення зміни до статті 2 закону України «Про здійснення державних закупівель» (щодо закупівлі природного газу).

У цей саме час сам «Нафтогаз» відрапортував, що 6 квітня перерахував ВАТ «Газпром» понад 865 млн дол. США за імпортований у березні 2012 року природний газ.

Наступного дня надійшла інформація, що Кабмін пропонує виділити додаткову субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам на погашення заборгованості з різниці в тарифах  на теплову енергію, послуги з централізованого водопостачання та водовідведення обсягом 4,575 млрд грн.

Цього ж дня голова комісії Київради з питань культури і туризму Олександр Бригинець заявив, що на Андріївському узвозі, де напередодні (у неділю, 8 квітня) було знесено три будинки, планується звести понад 10 нових будівель. За його даними, планується знищити декілька давніх будівель.

Навздогін резонансним подіям в історичній частині Києва наприкінці тижня Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Анатолій Близнюк та голова Верховної Ради України (ВР) Володимир Литвин висловилися за створення комісії, яка розслідувала б обставини забудови на Андріївському узвозі. Також комісія має посприяти ліквідації раніше прийнятих Київрадою рішень про надання земельних ділянок в приватну власність.

 

Докладніше із подієвою картиною тижня пропонуємо ознайомитись у розгорнутому матеріалі.

 

Ольга Гальчинська

 
Коментарі (0)