ГоловнаНовини ЖКГТранспортПідсумки тижня: комунальна гра на випередження

Підсумки тижня: комунальна гра на випередження

Незважаючи на розміреність та святковість минулого тижня, галузь житлово-комунального господарства зуміла зберегти свою звичну динамічність та насиченість цікавими подіями

Про це свідчить хоча би той факт, що 1 січня на своєму робочому місці зустрів Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Темник. Це можна сприйняти просто як цікавий збіг обставин, або навпаки розцінити як свідчення того, що галузь ЖКГ завжди напоготові.

Однак 1 січня було продуктивним не усюди. Зокрема, анонсоване Міністерством   інфраструктури на цей день запровадження іменного продажу залізничних квитків так і не відбулось. Поки що проїзні документи реалізують за старими правилами. Однак у Міністерстві інфраструктури запевняють, що продаж квитків за документами, що посвідчують особу, таки введуть, проте коли саме – поки не відомо.

Разом з тим це ніяк не впливає на рівень популярності залізничного транспорту у населення. За результатами опитування, яке проводили маркетологи «Укрзалізниці», 60,7% українців для здійснення поїздки обирають саме залізничний транспорт. Вибір громадян на користь поїздів, не в останню чергу обумовлений високим рівнем безпеки даного виду транспорту. На користь цього свідчать й інші статистичні дані, про те, що протягом минулого року поїздами  дальнього сполучення скористалися понад 125 млн пасажирів.

Однак безпека не завжди означає якість. Це зокрема стосується частих поломок швидкісних потягів Hyundai. Про важливість вирішення даної проблеми минулого тижня вкотре наголосив Президент Віктор Янукович. Аналізуючи роботу поїздів Hyundai, Віктор Янукович зазначив, що у літній період вони справлялися зі своїми завданнями, однак українська зима показала повну неготовність даних поїздів. За словами голови держави, оминути дану проблему можна було б  використавши вітчизняний досвід виробництва поїздів.

«Потрібно було вкладати кошти у налагодження свого серійного виробництва, а не придбання імпортної техніки, адже Україна володіла власною моделлю швидкісного потягу», - зазначив Віктор Янукович.

Детальніше про це та багото іншого читайте у розгорнутому матеріалі.

 
Коментарі (0)