ГоловнаКоментаріТарифи ЖКГПідвищення тарифів - наповнення дірявої бочки

Підвищення тарифів - наповнення дірявої бочки

Експерти вважають майбутнє підвищення тарифів неефективним. За їхніми словами, економічно обгрунтованим буде підвищення на 500-700%.

Тарифи на газ, тепло і електроенергію потрібно підвищувати не на 120%, а на 500-700%, так як саме це підвищення є економічно обґрунтованими. Про це заявив заступник директора науково-технічного Центру «Психея» Геннадій Рябцев, - повідомляє «ГолосUA».

За його словами, у разі впровадження програми підтримки малозабезпечених верств населення, це не повинно призвести до погіршення рівня життя.

«Для цього потрібно не тільки оголосити про цю програму, але й розповісти про ті механізми, якими ці програми будуть реалізуватися. Варто пам'ятати, тариф не є метою, а засобом для підвищення енергоефективності та стимулювання енергозбереження», - зазначив пан Рябцев.

Він також акцентував, що, насамперед, одночасно варто забезпечити розуміння всіма споживачами, куди саме йдуть ті гроші, які вони будуть платити з 1 травня 2014 року.

«Якщо не буде зрозумілим і прозорим цей тариф, не буде зрозуміло, скільки коштів іде до держбюджету, скільки на розвиток підприємств, то це підвищення тарифів буде наповненням дірявої бочки, в якій «папєрєднікі» зробили багато технологічних отворів, через які розтікаються доходи, які в свою чергу розподільні компанії збирають, нічого не гарантують споживачам», - підкреслив експерт.

Раніше, Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявляв, що влада прийняла рішення про підвищення тарифів на газ і тепло. Для цього, за його словами, треба було б підвищити тарифи на 120%.

«Ми розклали це на 4 роки. Перший рік - підвищення 40%, другий рік - 40% і два роки по 20%», - зазначив Глава уряду.

Як повідомляла «Україна Комунальна», вчора Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики, прийняла постанову про підвищення цін на природний газ для промислових споживачів та установ і організацій, які фінансуються з держбюджету.

Так, з 1 квітня 2014 року ціна на природний газ для промислових споживачів зросте з 2,448 тис. грн за 1 тис. кубометрів до 4,02 тис. грн, а для бюджетних організацій - з 3,113 тис. грн за 1 тис. кубометрів.

 
Коментарі (0)