ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаПерегляд тарифів може знизити енергоспоживання у ЖКГ

Перегляд тарифів може знизити енергоспоживання у ЖКГ

Якщо Україна має намір у майбутньому знизити рівень енергоспоживання у житлово-комунальному господарстві, їй необхідно переглянути тарифи та механізми їхнього утворення. Це принесе необхідні інвестиції у енергетичний сектор.

Для зниження рівня енергоспоживання у житлово-комунальному господарстві Україні необхідно 60 млрд євро інвестицій. У цьому запевняє голова Держенергоефективності Микола Пашкевич, - повідомляє «Укрінформ».

«Для досягнення заходів щодо зниження споживання енергоресурсів тільки у сфері ЖКГ нам необхідно до 2020 року витратити 60 млрд євро», - сказав він.

Як зазначив Микола Пашкевич, для того щоб таке фінансування стало можливим, в Україні необхідно створити інвестиційно привабливу галузь енергозбереження, переглянувши тарифи та механізми їхнього формування.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, згідно з проектом Національного плану дій з енергоефективності, до 2020 року Україна має знизити енергоспоживання на 9%. Загалом на виконання Національного плану дій з енергоефективності до 2020 року Україні необхідно 1,011 трлн грн.

 
Коментарі (0)