ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГПереговори з МВФ відновляться

Переговори з МВФ відновляться

Переговори с МВФ будуть відновлені. Президент Віктор Янукович заявив про плани продовжувати співпрацю з Фондом.

Україна має намір відновити переговори з Міжнародним валютним фондом. Про це заявив Президент України Віктор Янукович в ході  зустрічі з Президентами Леонідом Кравчуком, Леонідом Кучмою та Віктором Ющенком.

«Ми, безумовно, зараз… відновимо переговори. Якщо будуть умови для нас такі, які будуть підходити, ми будемо йти цим шляхом», - сказав голова держави.

Водночас, Президент вчергове наголосив, що умови МВФ щодо підвищення тарифів на газ для населення та скорочення соціальних виплат є неприйнятними.

«Вчора у мене була розмова з віце-президентом (США) Байденом, який мені сказав, що майже вирішено питання кредиту Міжнародного валютного фонду. Але я сказав, що якщо будуть такі умови, які нам пропонуються - «заморозити» заробітні плати, пенсії, підвищити ціни на газ - нам такі кредити не потрібні», - зазначив він.

Як повідомляла «Україна Комунальна», раніше постійний представник МВФ в Україні Жером Ваше наголошував, що Міжнародний валютний фонд не наполягає на одномоментному збільшення тарифів в Україні на 40%, а рекомендує підвищувати їх до економічно обґрунтованого рівня поступово, у кілька етапів протягом кількох років.

При цьому, він наголосив дуже важливий аспект рекомендацій МВФ, який дуже часто забувають вказувати - одночасно з поступовим підвищенням тарифів МВФ рекомендує компенсувати його наслідки, тобто посилити адресну соцдопомогу тим, хто найбільше потребує таких субсидій.

 
Коментарі (0)