ГоловнаГоловнеТеплоенергетикаПерерахунок тарифів на тепло у дії

Перерахунок тарифів на тепло у дії

Підприємства теплопостачання відкоригують тарифи на теплову енергію. Завдяки зниженню ціни на газ, тарифи для бюджетних установ набудуть економічно-обгрунтованого рівня.

Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України та Нацкомпослуг ведеться робота щодо здійснення підприємствами теплопостачання коригування тарифів на теплову енергію, послуги з централізованого опалення та постачання гарячої води. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Мінрегіону.

Нагадаємо, робота ведеться у зв’язку зі встановленням з 1 січня 2014 року нової ціни природного газу підприємствам комунальної теплоенергетики для виробництва теплової енергії для потреб установ і організацій, що фінансуються з державного і місцевих бюджетів, а також промислових споживачів та інших суб’єктів господарювання. 
 
«Щорічно підприємства теплоенергетики в Україні зазнавали збитків близько на 1 млрд грн через високу ціну на газ та економічно необґрунтовані тарифи для бюджетних установ. Адже компенсація такої різниці в тарифах бюджетом не передбачена. Завдяки зниженню ціни на газ, тарифи для бюджетних установ набудуть економічно-обгрунтованого рівня і, відповідно, не зазнаватимуть таких величезних збитків», - повідомив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Андрій Білоусов.
 
Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, з 1 січня 2014 року в середньому на 22-25% знижуються тарифи на опалення закладів бюджетної сфери. За розрахунками Нацкомпослуг, це дозволить зекономити протягом 2014 року близько 2 млрд грн, приблизно 1,5 млрд грн – гроші місцевих бюджетів.
 
 
Коментарі (0)