ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоПільги на оплату ЖКП вимагають конкретизації

Пільги на оплату ЖКП вимагають конкретизації

Відразу до двох Кодексів (цивільного захисту та бюджетного) планується внести зміни, які пов’язані з отриманням пільг на оплату комунальних послуг. Відповідні законопроекти вже зареєстровані у Верховній Раді.

Парламентарії можуть внести зміни до статтей Кодексу цивільного захисту та Бюджетного кодексу, які пов’язані з отриманням пільг на оплату комунальних послуг.

Днями не один, а відразу декілька відповідних законопроектів було зареєстровано у Верховній Раді. Зокрема, мова йде про проект Закону №3452 та №3451, ініційовані народними депутатами від Партії Регіонів Віктором Бутківським та Юрієм Гержовим.

Згідно з пояснювальною запискою, перший законодавчий документ (№3452), передбачає внесення змін до пункту 2 статті 120 Кодексу цивільного захисту в частині конкретизації категорії, які можуть бути визнані пільговиками щодо отримання знижки плати за користування житлом, комунальними послугами та вартості палива, у тому числі рідкого у межах встановлених норм для осіб, які проживають у будинках, котрі не мають централізованого опалення.

Другим законопроектом (№3451) пропонується внесення змін до пунктів 3,4 статті 102 Бюджетного кодексу, в частині щодо отримання знижки плати за користування житлом, комунальними послугами та вартості палива, у тому числі рідкого у межах встановлених норм для осіб, які проживають у будинках, що не мають централізованого опалення.

Прийняття обох документів надасть можливість поновити пільги особам рядового та начальницького складу державної пожежної охорони з оплати комунальних послуг, звільненими зі служби за віком, через хворобу або вислугою років, тощо.

 
Коментарі (0)