ГоловнаНовини ЖКГПолітикаПорошенко: Україна нарешті готова продемонструвати рішучі реформи

Порошенко: Україна нарешті готова продемонструвати рішучі реформи

Оскільки політична криза в Україні подолана, Уряд сформований, то настав час продемонструвати всю рішучість в проведенні реальних реформ. А завданя уряду - виконання всіх зобов’язань перед МВФ, забезпечення імплементації української частини Угоди про Асоц

Україна готова продемонструвати всю рішучість в проведенні реформ на шляху до євроінтеграціі. Про це заявив президент України Петро Порошенко під час зустрічі з комісаром Європейського Союзу з питань Європейської політики сусідства та переговорів з розширення Йоганессом Ганом, передає УНІАН з посиланням на прес-службу глави української держави.

За словами Порошенка, в Україні подолано політичну кризу, сформовано новий проєвропейський уряд, в складі якого з’явився віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе.

«Ми маємо всі передумови, щоб продемонструвати повну рішучість в імплементації всього пакету реформ», - наголосив Петро Порошенко і додав, що на засіданні Національної ради реформ було узгоджено стратегію реформ на перші сто днів діяльності нового Уряду.

За словами Порошенка, програма діяльності нового Уряду включає в себе виконання всіх зобов’язань перед МВФ, забезпечення імплементації української частини Угоди про Асоціацію з ЄС. Зазначається, що Україна також керується положеннями Мінських угод, які українська сторона неухильно виконує.

«Для того, щоб реформи в Україні стали історією успіху нам конче необхідна внутрішня стабільність, єдність країни, а також зовнішня підтримка і солідарність з Європейським Союзом»,- підкреслив Петро Порошенко.

Єврокомісар Йоганесс Ган у свою чергу наголосив, що рішення про запровадження безвізового режиму демонструє також, що ЄС підтримує Україну і з огляду на проведення референдуму у Нідерландах.

«Звісно вирішення цього питання залишається у сфері влади цієї країни, однак ми маємо враховувати, що Угоду про асоціацію з Україною вже ратифікували 27 країн-членів ЄС», - зазначив він.

Єврокомісар підкреслив, що це рішення не повинно вплинути на посилення стосунків між Україною та ЄС.

 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
22 Квітня 2016 p. 18:40
Від початку незалежності в Україні постійно впроваджуються ті чи інші реформи. Загальним результатом усіх реформ є виникнення та неухильне зростання зовнішнього боргу, постійне знецінення національних грошей, втрата виробничого потенціалу (замість власного виробництва -- продажа за кордон сировини і купівля імпортних готових товарів) , втрата територій, а з ними і ресурсів; збідніння пересічної маси населення внаслідок узаконених шахраювань привладних спритників. -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Немає ніякого сумніву, що усі наступні реформи, як би їх надійно не прикрашали та наряджали, будуть мати той самий результат.