ГоловнаНовини ЖКГПолітикаПорошенко заявив про енергетичну незалежність України від РФ

Порошенко заявив про енергетичну незалежність України від РФ

Президент розповів, що газ перестав бути політичним зашморгом для України.

Президент розповів, що газ перестав бути політичним зашморгом для України.

Президент Петро Порошенко заявив про енергетичну незалежність України від Російської Федерації. 

Про це повідомляє прес-служба голови держави, передає РБК-Україна.

"Забезпечена енергетична незалежність нашої держави. В 2016 році ми лише вчилися жити без російського газу, а сьогодні ми довели всьому світові, що ми здатні прожити (без російського газу, – ред.). І газ перестав бути політичним зашморгом і почав бути звичайним товаром", - підкреслив президент.

 Нагадаємо, раніше президент України Петро Порошенко заявив, що Україна вже майже два роки не закуповує російський газ.

 "У листопаді виповниться вже два роки, як ми не купуємо газу в Росії. Епоха газового шантажу - безповоротно у минулому!" - підкреслював голова держави. 

Нагадаємо, 20 липня президент зазначив, що Україна більше 500 днів не купує газ у Російської Федерації (РФ). "Україна вже більше 500 днів не купує жодного кубометра російського газу", - заявляв Порошенко. 

При цьому 19 липня Кабінет міністрів України затвердив фінансовий план Національної акціонерної компанії (НАК) "Нафтогаз України" без підвищення ціни на газ для населення. Раніше повідомлялося, що Кабінет міністрів України затвердив очікувані показники роботи наглядової ради НАК "Нафтогаз України".

Раніше також повідомлялося, що Кабінет міністрів України затвердив очікувані показники роботи наглядової ради НАК "Нафтогаз України". Відповідне рішення було прийнято сьогодні на засіданні уряду 19 липня 2017 року.

 

 
Коментарі (0)