ГоловнаГоловнеНадзвичайні подіїПосадовці наживаються на побутових відходах

Посадовці наживаються на побутових відходах

У різних областях України посадові особи зловживали своїм службовим становищем та привласнювали державні кошти під приводом використання на потреби житлово-комунального господарства, зокрема утилізації побутових відходів.

Чиновники Львівської міської ради привласнили державні кошти, виділені на утилізацію відходів, у сумі 2 млн грн, - інформує «РБК-Україна», посилаючись на заступника начальника відділу Генеральної прокуратури України Олександра Амплєєва.

«Посадовими особами Львівської міської ради при розробці проектно-кошторисної документації з рекультивації міського сміттєзвалища привласнено майже 2 млн грн бюджетних коштів»,- повідомив він та додав, що стосовно цих посадовців прокуратурою міста Львова розпочато кримінальне провадження.

Крім того, аналогічні правопорушення були виявлені у Запорізькій і Донецькій областях.

«Прокуратурою Комунарського району м. Запоріжжя розпочато кримінальне провадження стосовно посадових осіб одного із ТОВ, які підробивши документи привласнили більше 300 тис. грн, виділених з бюджету на будівництво полігону твердих побутових відходів у селі Велика Білозерка», - зазначив пан Амплєєв.

Також посадові особи одного із ТОВ у Донецькій на підставі підроблених документів отримали з бюджету майже 200 тис. грн за нібито надані послуги з видалення твердих побутових відходів. За вказаним фактом прокуратурою Орджонікідзевського району міста Маріуполя розпочато кримінальне провадження.

За словами прокурора, подібні кримінальні провадження розпочато прокуратурами Вінницької, Волинської та Херсонської областей.

Крім цього, зазначив він, виявлено порушення при використанні суб'єктами господарювання коштів, отриманих за договорами про збирання, заготівлю та утилізацію імпортованої тари і упаковки. Замість виконання цієї роботи, кошти привласнюються.

«Зокрема, посадовими особами приватного підприємства укладено договір про надання послуг з організації збирання, заготівлі та утилізації відходів як вторинної сировини в кількості 21,5 тис. тонн. Через відсутність необхідних матеріально-виробничих ресурсів взяті зобов'язання підприємством не виконано, а кошти в сумі понад 5 млн грн привласнено. За цим фактом прокуратурою Львівської області розпочато кримінальне провадження», - повідомив Олександр Амплєєв.

 
Коментарі (0)