ГоловнаГоловнеФінансування ЖКГПрезидент не став на заваді бюджетного армагеддону

Президент не став на заваді бюджетного армагеддону

Наступного року не буде реалізовано ряд загальнодержавних програм, не виділятимуться кошти на встановлення приладів обліку ресурсів в багатоквартирних будинках, капітальний ремонт гуртожитків та кредитування ОСББ.

Президент Віктор Янукович підписав Закон №5515-VI «Про Державний бюджет України на 2013 рік».

Про це «Україні Комунальній» повідомили в прес-службі Голови Держави.

Нагадаємо, цим документом доходи Держбюджету на 2013 рік пропонувалося встановити на рівні 361,51 млрд грн, у тому числі доходи загального фонду 315,22 млрд грн; витрати держбюджету запланувати на рівні 410,66 мллрд грн, у тому числі видатки загального фонду - 363,65 млрд грн; граничний обсяг дефіциту загального фонду держбюджету встановити на рівні 44,53 млрд грн.

Що стосується Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ, то у проекті державного бюджету на 2013 рік видатки відомства передбачено в сумі майже 1,4 млрд грн, у тому числі по загальному фонду – 754,6 млн грн, по спеціальному – 621,2 млн грн.

Таким чином, недофінансування ЖКГ та будівельної галузі займатиме катастрофічні масштаби. Різниця між бюджетним запитом Міністерства регіонального розвитку, будівництва, ЖКГ на наступний рік (15 млрд грн) і передбаченими проектом держбюджету на фінансування галузі (трохи більше 5 млрд грн) - 10 млрд грн.

Різниця між бюджетним фінансуванням ЖКГ в 2012 році і запропонованим проектом держбюджету-2013 становить -4,5 млрд грн.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, підпис Президента на вищезазначеному документі – це загроза реалізації Загальнодержавних програм «Питна вода України», «Програма реформування галузі ЖКГ», виділенню коштів на встановлення приладів обліку ресурсів в багатоквартирних будинках, на капітальний ремонт гуртожитків та кредитування ОСББ. Більше того, значно скоротяться витрати на фінансування Державних Програм «Доступне житло» та здешевлення іпотечних кредитів.

 
Коментарі (0)