ГоловнаНовини ЖКГПолітикаПрезидент закликав Прем’єра і Генпрокурора піти у відставку

Президент закликав Прем’єра і Генпрокурора піти у відставку

Президент закликав Прем'єр-міністра та Генерального прокурора піти у відставку. Глава держави вважає, що потрібне повне перезавантаження Уряду, адже він втратив довіру суспільства.

Президент Петро Порошенко закликав Прем'єр-міністра Арсенія Яценюка і Генпрокурора Віктора Шокіна піти у відставку. Відповідне звернення опубліковане на сайті Президента.

«Сьогодні зранку я мав зустріч і грунтовну розмову з генеральним прокурором. Я звернувся до Віктора Миколайовича з пропозицією, щоб він написав заяву про відставку», - повідомив він.

Президент відзначив досягнення Шокіна у впровадженні важливих реформ, однак констатував, що ГПУ не змогла заручитися довірою суспільства.

«І саме тому на порядку денному стоїть питання про відставку Генпрокурора», – пояснив пан Порошенко.

Також він вважає, що з такими ж самими мірками слід підходити і до Уряду.

«Кабінет міністрів зробив чимало для порятунку країни, стабілізації економічної ситуації і старту реформ. Але суспільство явно  вирішило, що помилок більше, ніж досягнень, і відмовило міністрам в довірі», – заявив Президент.

Глава держави вважає, що наразі можна говорили не про часткове, а лише про повне перезавантаження Уряду.

«Поки що у Прем'єр-міністра зберігається можливість обрати, в який спосіб краще дати простір для реалізації цього запиту. Тотальне переформатування Кабінету Міністрів має відбуватися на основі чинної коаліції  у складі «Солідарності», «Народного фронту», «Самопомочі» та «Батьківщини», – вважає він.

За його словами, призначення в новий Уряд мають відбуватися за участі та підтримки всіх фракцій коаліції на технократичній реформаторській основі.

Також Петро Порошенко висловився проти можливих дочасних виборів Ради і запевнив, що скористається своїм правом розпустити парламент «лише в крайньому випадку, якого ми просто не маємо права допустити».

Нагадаємо, сьогодні відбудеться засідання Верховної Ради на якому Уряд відзвітує про роботу за минулий рік. Онлайн-трансляцію можна переглянути на сайті «У.К.».

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
16 Лютого 2016 p. 18:00
Думаю, що російські артисти негативно ставляться до України виключно із професійних заздрощів, оскільки українська влада набагато майстерніше ставить та розігрує спектаклі, ніж всі вони разом узяті.