ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняПриватизація ГТС - це провокація, - Янукович

Приватизація ГТС - це провокація, - Янукович

Президент заявляє, що питання приватизації ГТС не піднімалось жодного разу. Більше того, голова держави заявив про повернення до ідеї тристороннього консорціуму.

Україна під час переговорів з газових питань на будь-якому рівні ніколи не висловлювалася за приватизацію вітчизняної газотранспортної системи, заявляє Президент Віктор Янукович.

«Взагалі, слово приватизація ніколи не використовувалось ні на яких переговорах. Ні з ким. Ми не вживали слово «приватизація». Це все чутки чи домисли, можливо, навіть, провокація. Але ми не живемо за рахунок чуток», – сказав Віктор Янукович на зустрічі з керівництвом Верховної Ради і головами парламентських фракцій, повідомляє прес-служба голови держави.

За словами Президента, наразі ведеться робота щодо підготовки української ГТС до її модернізації. Президент наголосив, що модернізація української ГТС спрямована, перш за все, на підтримку технічної надійності цієї системи, а також зберігання певних обсягів прокачування газу. Цього можна досягти за рахунок об’єднання зусиль споживачів, транзитерів і постачальників газу, переконаний Віктор Янукович.

«Сьогодні є велике бажання зробити консорціум «Україна – Європа – Росія»», – наголосив Президент. При цьому він підкреслив, що без участі парламенту будь-яке рішення щодо створення консорціуму ухвалюватися не буде.

Нагадаємо, раніше Віктор Янукович заявив, що Україна згодна передати ГТС в оренду, але при цьому залишити її у державній власності для забезпечення необхідних засобів її модернізації, утримання в належному технічному стані та одержання гарантій обсягів транзиту. Прийняття такого рішення він прогнозував до кінця першого півріччя 2013 року.

Також зазначимо, що минулого місяця Верховна Рада відклала розгляд законопроекту, який скасовує заборону на приватизацію української ГТС.

За результатами нещодавнього опитування «України Комунальної», більшість респондентів (80%) відповіли, що проти передачі української ГТС Росії.

 
Коментарі (0)