ГоловнаНовини ЖКГУтилізація ТПВПриватний сектор Харкова прибрали від звалищ

Приватний сектор Харкова прибрали від звалищ

У приватному секторі Харкова, протягом року ліквідували близько 1 тис. звалищ об'ємом 134 куб. м

Про це розповів директор Департаменту житлового господарства Роман Нехорошков, повідомляють у прес-службі Харківської міської ради.

Чиновник зазначив, що в цьому році на боротьбу зі стихійними звалищами з міського бюджету було виділено 800 тис. грн.

Директор департаменту також повідомив, що мешканці приватного сектору стали краще оплачувати вивіз сміття. Якщо на кінець минулого року показник підписання договорів на вивіз твердих побутових відходів, і оплати послуг становив 20%, цього року міська влада планує вийти на рівень 30%.

«На сьогоднішній день ми впровадили систему, пов'язану з двома видами вивозу сміття. Це подворовий вивіз, він покриває 60% приватних будинків, і контейнерна система, яка охоплює 40% будинків», - додав Роман Нехорошков.

Він повідомив, що всього в приватному секторі встановлено 350 контейнерів для ТПВ об'ємом 0,75 куб. м і 20 контейнерів об'ємом 8 куб. м.

Чиновник також зазначив, що з 1 січня 2013 року для жителів приватного сектора в семи районах Харкова почне діяти публічний договір на вивіз сміття. Згідно з угодою вартість вивезення ТПВ з приватного сектора складе 9,08 грн з людини.

 
Коментарі (0)