ГоловнаНовини ЖКГПолітикаПроблеми з проходженням опалювального сезону в Україні надумані

Проблеми з проходженням опалювального сезону в Україні надумані

Перестороги щодо зриву опалювального сезону ніщо інше, як чергова політична маніпуляція - переконані експерти. На їхню думку, вони поширюються задля відвернення уваги громадськості від факту відсутності реальної роботи.

Заяви про проблеми з проходженням опалювального сезону в Україні є піаром і робляться з метою відвернення громадськості від факту відсутності реальної роботи. Про це під час прес-конференції заявив директор Українського інституту аналізу та менеджменту політики Руслан Бортник, повідомляє «ГолосUA».

«Всі заяви про чергові проблеми з опалювальним сезоном мають певну мету. Це політична технологія, спрямована на те, щоб налякати і мобілізувати населення. Головним посилом у цьому діянні є теза про те, що може бути ще гірше і тому народ повинен бути вдячним за те, що є. Друга теза – мобілізація громадської думки за допомогою резонансних доручень, для того щоб відвернути увагу громадськості від відсутності реальних дій. Тобто, від прийняття реальних рішень та затвердження документів, які вирішать існуючі проблеми», - підкреслив пан Бортник.
 
Нагадаємо, раніше директор спеціальних проектів НТЦ «Психея» Геннадій Рябцев зазначив, що влада фактично вже «провалила» підготовку до опалювального сезону. Адже відповідальні за підготовку до осінньо-зимового періоду чиновники не виконують своїх обов'язків.
 
«Фактично, уряд вже провалила підготовку до опалювального сезону 2015-2016, і нинішні потуги — лише невдалі спроби зберегти обличчя. Особливо розчулюють посилання на спеціально запрошених з-за кордону «професійних експертів», які підготували «один із самих фундаментальних звітів про стан енергетичного сектору за останні два десятка років». Сумнівно, щоб іноземці, слабо обізнані з українськими реаліями, за кілька тижнів розібралися в роботі нашого паливно-енергетичного комплексу краще вітчизняних аналітиків, рекомендації яких Арсеній Яценюк давно ігнорує», — заявив експерт.
 
Коментарі (0)