ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоПрокуратура взялася за столичні довгобуди

Прокуратура взялася за столичні довгобуди

За втручання прокуратури вживаються заходи щодо усунення порушень в діяльності контролюючих органів, забудовників, поновлення законних прав громадян та відшкодування завданих збитків

На даний час у Київській області не добудовано близько 450 об'єктів житлового будівництва, внаслідок чого громадяни позбавлені права на отримання свого житла. За втручання прокуратури вживаються заходи щодо усунення порушень в діяльності контролюючих органів, забудовників, поновлення законних прав громадян та відшкодування завданих збитків.

Про це «У.К.» повідомили у відділі зв’язків із ЗМІ Генпрокуратури України.

Як наголошується у повідомленні, під час перевірок були виявлені порушення в діяльності територіальних підрозділів Головного управління статистики Київської області. Так, у порушення вимог законів України «Про державну статистику» та «Про інвестиційну діяльність» не проводилися перевірки щодо достовірності подання суб’єктами господарювання статистичної звітності, не вживалися заходи до встановлення підприємств, що входять до кола звітуючих, але не подають звітність за відповідною формою. Внаслідок цього, факти порушень законодавства у сфері інвестиційної діяльності не виявлялися, а винні особи до адміністративної відповідальності за подання недостовірних відомостей у сфері державних статистичних спостережень не притягувалися.

Так, у м.Біла Церква прокуратурою виявлені порушення вимог Законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про планування і забудову територій» та Бюджетного кодексу України в діяльності відділу капітального будівництва міської ради. Зокрема, виявлена значна сума заборгованості до сплати пайових внесків за такими договорами. У тому числі мають місце факти несплати пайових внесків за договорами після завершення будівництва. За прокурорського втручання на даний час сплачено пайових внесків на суму понад 127 тис. грн. Також зараз порушено 3 кримінальні справи, внесено понад 100 документів прокурорського реагування. Перевірки у цій сфері тривають.

Ольга Гальчинська

 
Коментарі (0)