ГоловнаНовини ЖКГТранспортРеформування «Укрзалізниці» пройде без приватизації

Реформування «Укрзалізниці» пройде без приватизації

Міністр інфраструктури Володимир Козак запевнив, що реформування «Укрзалізниці» і створення на її базі публічного акціонерного товариства пройде без приватизації українських залізничних шляхів

Чутки з приводу приватизації «Укрзалізниці» в результаті її реформування, за словами Міністра мають виключно політичний підтекст.

«Сьогодні багато політичних сил починають нав'язувати суспільству думку про приватизацію «Укрзалізниці», яка нібито призведе до скорочення працівників. Цього ніколи не буде. Навпаки, там, де пройшло реформування, заробітна плата залізничників збільшилася в 2,5 і більше разів», - зазначив Володимир Козак.

Міністр підкреслив, що в таких країнах як Росія, Казахстан, Німеччина де пройшли аналогічні реформи, залізничні шляхи залишилися у власності держав.

За словами Володимира Козака як підготовка до реформування, так і сам процес реформування «Укрзалізниці», будуть прозорими та повністю відкритими для профспілок і суспільства, а всі документи будуть оприлюднені.

Як повідомляла «Україна Комунальна», в кінці лютого 2012 року був прийнятий закон «Про особливості утворення публічного акціонерного товариства залізничного транспорту загального користування». Відповідно до закону, підприємство передбачається створити у вигляді публічного акціонерного товариства з концентрацією 100% акцій у власності держави.

 
Коментарі (0)