ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійРегіони озброюються технікою до майбутньої зими

Регіони озброюються технікою до майбутньої зими

В Україні готуються до екстремальної зими. Уряд, враховуючи досвід минулого року, у разі виникнення надзвичайних ситуацій у комунальному секторі готує додаткову техніку.

Для роботи взимку підготовлено 6,5 тис. одиниць снігоприбиральної техніки. Це складає 100% від запланованого. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Міністерства регіонального трозвитку, будівництва та ЖКГ.

Зокрема, як зазначив Віце-прем'єр-міністр Олександр Вілкул цьогоріч заздалегідь складена база і укладені договори з підприємствами по залученню техніки на випадок надзвичайної ситуації у зимовий період.  Завдяки цьому у випадку складних погодних умов буде додатково залучено 4,5 тисячі одиниць техніки.

Так, у кожному регіоні поставлено завдання створити плани реагування у разі виникнення  в осінньо-зимовий період надзвичайних ситуацій на об’єктах життєзабезпечення; аварій у системах електро, газо-,тепло-, водопостачання та водовідведення; порушення автомобільного руху на дорогах державного та обласного значення, транспортного сполучення з населеними пунктами та роботи в них комунального транспорту.

Наразі завершується процес придбанняпосипкового матеріалу (96%). До кінця жовтня ця робота має бути завершена.

Як повідомляла «Україна Комунальна», раніше профільний Міністр Геннадій Темник заявляв, що  наявна техніка, яка знаходиться в автопарках комунальних служб, хоча і застаріла,  але відремонтована та у разі виникнення надзвичайних ситуацій, готова вийти на дороги.

 
Коментарі (0)