ГоловнаВибір редакціїЖитлоРинок нерухомості тисне на гальма

Ринок нерухомості тисне на гальма

В силу різних причин поліпшення на ринку нерухомості не відбулося. Експерти прогнозують у річних підсумках відчутне зниження кількості транзакцій.

Експерти ринку нерухомості очікують за підсумками 2013 року відчутного зниження кількості транзакцій. Про це заявила президент ВГО «Ліга експертів України» (ЛЕУ) Світлана Бовсуновська, - повідомляє «3doma.ua».

Підводячи підсумки 2013 року для ринку нерухомості, Світлана Бовсуновська зазначила, що ряд нововведень у сфері нерухомості вже негативно позначилася на кількості транзакцій на ринку. Зокрема, за даними наданими ЛЕУ Мін'юстом, у першому півріччі кількість угод знизилася на 7% порівняно з аналогічним періодом 2012 року.

«За друге півріччя даних поки немає, але враховуючи перше півріччя і негативні моменти, які сталися в другому, очікуємо зниження, як мінімум, 10 - 15%. Тобто, менше угод, менше відрахувань і податків, гірша ситуація на ринку», - сказала Світлана Бовсуновська.

Читайте також: Ринок нерухомості застигає

Серед основних нововведень, які зробили найбільший вплив на ринок нерухомості в 2013 році, експерти відзначили зміну правил реєстрації речових прав на нерухомість, реформу технічної інвентаризації та впровадження безготівкового розрахунку. Крім того, великі очікування суб'єкти ринку покладали на впровадження європейських стандартів діяльності після підписання у Вільнюсі договору про асоціацію з ЄС, якого, як відомо, не сталося.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, у найближчому майбутньому українцям не варто розраховувати на дешеву купівлю нерухомості. Внаслідок складної економічної ситуації експерти не прогнозують відновлення ринку, так як поточний рік не показав поліпшень.

 
Коментарі (0)