ГоловнаНовини ЖКГПолітикаРосія докоряє Україні донбаським вугіллям

Росія докоряє Україні донбаським вугіллям

Президент Росії не розуміє дій українського уряду щодо припинення поставок вугілля з підконтрольних бойовиками територій. Він також зазначив, що центральна влада України повинна відновлювати економічні зв’язки.

Президент Російської Федерації Володимир Путін не розуміє дій України щодо небажання купівлі вугілля у терористів «ДНР». Своє обурення з цього приводу він висловив на прес-конференції в Москві, повідомляє «В годину пік».

«Потрібно поважати людей, які живуть на південно-сході України. Потрібно відновлювати економічні зв'язки», - сказав пан Путін.

Зокрема, глава сусідньої держави заявив, що значна частина українських ТЕС працює на вугіллі Донбасу.

«Ось, відомо, що значна частина електроенергетики України працює на донбаському вугіллі. Але досі не купують!.. Нас просили надати тиск на південний схід України, на Донбас, з тим, щоб гірники погодилися постачати (вугілля) - але досі не купують!», - наголосив Президент РФ.

Нагадаємо, що на території Донбасу знаходяться запаси вугілля, які належать Україні, але за словами чиновників, вивезти паливо із зони АТО проблематично, адже інфраструктура краю пошкоджена

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, українські прикордонники зупинили сотні тонн вугілля з «ДНР», яке терористи намагалися вивезти з підконтрольним їм територій. Наразі триває перевірка щодо законності переміщення цього вантажу.

 
Коментарі (0)