ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняРосія пішла на газові поступки

Росія пішла на газові поступки

Україна та Росія можуть домовитися про зниження ціни на російський газ без умови про вступ до Митного союзу, а питання про 7 млрд дол боргу за недобір газу можна вирішити без судового розгляду

Керівництво України та Росії знайшло компромісне рішення щодо зниження ціни на російський газ, згідно з яким Україні не обов'язково вступати у Митний союз, вважає посол Росії в Україні Михайло Зурабов.

«Те, що я зараз знаю з приводу того, як передбачається в подальшому реалізувати співробітництво в газовій сфері, з урахуванням української ГТС, ціни на російський газ і ряду суміжних питань, все це свідчить про те, що російське та українське керівництво знайшли підходи, згідно яким може відбутися зниження ціни на російський газ поза контекстом вступу України в Митний союз», - повідомив посол.

Однак, за словами російського дипломата, якщо Україна все таки вступить до МС, то це гарантовано призведе до того, що українська сторона буде отримувати російський газ за тією ж ціною, за якою закуповують інші країни цього об'єднання.

«Звичайно, вступ України до Митного союзу призведе до того, що Україна отримуватиме російський газ за тією ж ціною, що й інші члени союзу», - підкреслив Михайло Зурабов.

Більше того, пан Зурабов сподівається, що Україна та РФ вирішать питання про борг за недобір російського газу в минулому році без суду.

«У мене немає підстав вважати, що дане компромісне рішення буде знайдено в рамках судових розглядів», - повідомив посол.

За словами посадовця, питання про виставлений «Газпромом» рахунок у розмірі 7 млрд дол має вирішитися шляхом юридичного врегулювання норм чинної угоди.

«У нас немає підстав вважати, що проблема неврегульованої заборгованості може негативно вплинути на просування на шляху досягнення нових домовленостей у сфері енергетичної співпраці», - резюмував Михайло Зурабов.

Джерело: Інтерфакс Україна

 
Коментарі (0)