ГоловнаКоментаріГазопостачанняРозрив відносин «Нафтогазу» і «Газпрому» не змінить ціни на газ

Розрив відносин «Нафтогазу» і «Газпрому» не змінить ціни на газ

Якщо Україна застосує санкції проти «Газпрому» і повністю припинить співпрацю з російським монополістом - це не вплине на ціни «блакитного» палива.

У разі, якщо «Нафтогаз» повністю припинить співпрацювати з «Газпромом» ціни на газ зростати не будуть. Про це заявив глава правління української компанії Андрій Коболєв в ефірі телеканалу Bloomberg.

«Заборона може бути накладена на конкретні компанії, але при цьому європейські компанії зможуть керувати транзитом газу через Україну. Вводити заборону чи ні - це рішення українського парламенту. Ми не думаємо, що це підвищить ціни на газ», - заявив пан Коболєв.

««Нафтогаз України» допускає, що якщо проти російського газового монополіста компанії «Газпром» будуть введені санкції, НАК припинить з нею співробітництво, включаючи надання послуг з транзиту газу через Україну в Європу», - відзначили в прес-службі компанії.

 
У НАК уточнили: «Тоді (у разі введення санкцій проти «Газпрому», - ред.) європейським компаніям треба буде укладати угоди щодо закупівлі газу на українсько-російському кордоні безпосередньо з «Газпромом», а також з оператором української газотранспортної системи для транзиту цього газу».
 
««Нафтогаз» підтверджує свою готовність і надалі так само бездоганно забезпечувати транспортування природного газу для європейських споживачів», - зазначив Андрій Коболєв. У свою чергу, Німеччина звернулася з вимогою не вдаватися до блокування поставок в Європу газу і нафти з Росії.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», Прем'єр Арсеній Яценюк заявив, що Україна введе санкції щодо 172 фізичних і 65 юридичних осіб. Глава уряду зазначив, що під санкції може потрапити транзит російських енергоресурсів через Україну.
 
У вівторок 12 серпня Верховна рада України прийняла в першому читанні урядовий законопроект про міжнародні санкції.
 
Коментарі (0)