Рівень сплати за ЖКП падає

Упродовж поточного року українці сплатили за житлово-комунальні послуги 102,6% нарахованих за цей період сум. Однак у жовтні порівняно з вереснем заборгованість за ЖКП значно вища.

Упродовж січня–жовтня поточного року населенням країни сплачено за житлово-комунальні послуги 31,2 млрд грн. Це 102,6% нарахованих за цей період сум, - повідомляє Державна служба статистики.

Серед регіонів найвищий за середній по країні рівень оплати за житлово-комунальні послуги спостерігався у Закарпатській, Львівській, Івано-Франківській та Кіровоградській областях (112,6–105,8%), найнижчий – у м.Севастополі та Луганській області (99,9 та 100,4% відповідно).

Однак, заборгованість населення з оплати житлово-комунальних послуг у жовтні збільшилась порівняно з вереснем на 6,2% і на кінець місяця становила 11,6 млрд грн.

Зазначимо, у жовтні 2013 році мали борг за 3 місяці і більше: за централізоване опалення та гаряче водопостачання – 27,7% власників особових рахунків, утримання будинків і споруд та прибудинкових територій – 20,9%, вивезення побутових відходів – 20,7%, централізоване водопостачання та водовідведення – 18,5%, газопостачання – 17,1%.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, українці продовжують втрачати майно через житлово-комунальну заборгованість.

 
Коментарі (0)