ГоловнаГоловнеНовини ЖКГЖитлово-комунальні борги поглинають майно

Житлово-комунальні борги поглинають майно

Українці продовжують втрачати майно через житлово-комунальну заборгованість. Випадки таких конфіскацій наразі дісталися Львова.

У Сихівському районі міста Лева до продажу з аукціону через житлово-комунальні борги готують 5 квартир та ½ будинку. З цієї ж причини у мешканця однієї з квартир по вул. Драгана виконавча служба вилучила автомобіль, - повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

За словами голови Сихівської районної адміністрації Ірини Маруняк, на сьогодні у Сихівському районі до продажу з аукціону через борги готують 5 квартир та ½ будинку. Суми боргів складають від 8 до понад 30 тис. грн.

«Власники однієї з квартир сплатили борг у розмірі 13,3 тис. грн, залишилось ще 9,6 тис. грн. Всі інші поки не сплачують боргу. Якщо мешканці не сплатять кошти, то квартири будуть продані», - зазначила Ірина Маруняк.

Як додала Ірина Маруняк, з квартири ще одного боржника було вилучено 10 одиниць  техніки. Також 7 боржникам заборонено виїзд закордон.

Станом на 1 листопада у Сихівському районі відкрито виконавчих проваджень на 9,5 млн грн.

Нагадаємо, загальна заборгованість львів’ян за житлово-комунальні послуги на початок місяця складала 43,2 млн грн, по Сихівському району -  11,5 млн грн.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, ДП «Криворізька теплоцентраль» минулого тижня стягнула більше 10 тис. грн заборгованості зі споживачів, які своєчасно не розрахувались за теплову енергію. До сплати боргу у споживачів було вилучено рухоме майно.

 
Коментарі (0)