ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГРівне та Харків лідирують за дорожнечею тарифів ЖКГ

Рівне та Харків лідирують за дорожнечею тарифів ЖКГ

У Рівному та Харкові тарифи на житлово-комунальні послуги, особливо на тепло, є одними з найвищих в Україні.

Про це сказав член наглядової Ради Інституту енергетичних досліджень Юрій Корольчук, - інформує УНН.

«Треба зазначити, що у деяких регіонах тариф на тепло є сезонним, а є двоставковий, коли люди влітку платять одну ціну, а взимку іншу. Якщо говорити про такий, то його вартість починається з 0,9 - 1 грн за метр квадратний в літку, взимку ж це вже 5-6 грн. Більше 6 грн сплачують взимку у Харкові, до 7 грн – у Рівному. Тобто влітку може починатися десь з 1 – 1,2 грн, потім підіймається до 1,5 грн і далі. Це все, по великому рахунку, залежить від регіону, як скаже міська влада», - зазаначив Юрій Корольчук.

Нагадаємо, найменше за тепло платять кияни.

Нещодавно на погашення заборгованості, що виникає через різницю у тарифах на енергоносії,  Київ отримав з держбюджету більше половини від загальної кількості виділених коштів.

«У липні ми отримали 3,4 млрд грн, зараз ще 1,5 млрд грн, разом – 4,9 млрд грн. Тобто з усіх коштів, що виділяються державою на ці потреби, Київ отримав майже половину. Кабінет Міністрів відреагував на наш запит і прийняв обґрунтування у необхідності виділення саме такої суми. Це дозволить зберегти тарифи на існуючому рівні і залишити їх одними з найнижчих в Україні та забезпечити стабільну роботу з надання комунальних послуг споживачам», – сказав заступник голови КМДА Руслан Крамаренко.

 
Коментарі (1)
Александр1
05 Грудня 2012 p. 14:42
ЖКХ - это преступная организация, которая требует оплаты по "липовым" квитанциям без учета предоставляемых услуг. Государственные строительные нормы (ДБН) требуют от поставщика ("Исполнителя") услуг установку счетчиков или подписания актов выполненных работ ("Исплнитель-Заказчик").