ГоловнаНовини ЖКГПолітикаСенат США прийняв законопроект про посилення і розширення санкцій щодо Росії

Сенат США прийняв законопроект про посилення і розширення санкцій щодо Росії

Сенат Конгресу США сьогодні на засіданні прийняв законопроект про посилення тиску на Іран, в який включена поправка про значне посилення і розширення режиму санкції щодо Росії
Сенат Конгресу США сьогодні на засіданні прийняв законопроект про посилення тиску на Іран, в який включена поправка про значне посилення і розширення режиму санкції щодо Росії, передає ТАСС. 
 
Як відзначає ТАСС, законопроект вже набрав необхідну кількість голосів.
 
За інформацією видання, документ передбачає закріплення на законодавчому рівні санкцій, введених в минулі роки на підставі виконавчих указів екс-президента США Барака Обами у зв'язку з ситуацією на південному сході України і з окупацією Криму Росією. Це також торкнеться обмежень, які Б.Обама застосував в кінці 2016 року відносно громадян РФ, підозрюваних Вашингтоном в кібератаках проти американських політичних інститутів.

Крім цього, законодавці хочуть позбавити Білий дім права одноосібно пом'якшувати режим санкцій - для цього потрібно буде отримати схвалення Конгресу. Керівнику країни дається право вводити обмеження проти осіб, які вкладають великі суми - від 1 млн дол. і більше - в будівництво Росією трубопроводів для експорту енергоресурсів. Крім цього, в законопроект включена стаття, згідно з якою Сполучені Штати повинні продовжувати виступати проти реалізації проекту "Північний потік-2", а також надати пріоритетне значення експорту американської сировини. 

 
Коментарі (0)