ГоловнаНовини ЖКГПолітикаСформовано «технічний уряд» України

Сформовано «технічний уряд» України

Сформовано так званий «технічний уряд» або ж «уряд народної довіри», який був попередньо обговорений на Народному віче з Майданом. Урядові посади було поділено в основному між представниками «Батьківщини» та активістами Майдану.

Верховна Рада прийняла постанову (проект №4305), якою затвердила склад нового Кабінету Міністрів.

Так, відразу дві посади обійняв Володимир Гройсман, у минулому міський голова Вінниці (з 26 березня 2006 року). Він став Віце-прем'єр-міністром та Міністром регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ.

Зауважимо, у період з 1994 по 2005 рік Володимир Гройсман працював на керівних посадах у комерційних структурах.  У 2002 році його обрали депутатом Вінницької міської ради по виборчому округу №29. Був заступником голови постійної депутатської комісії з питань прав людини, законності, депутатської діяльності та етики. У листопаді 2005 року обраний секретарем Вінницької міської ради. З 25 листопада 2005 року виконуючий обов'язки міського голови міста Вінниця. 26 березня 2006 року у віці 28 років обраний Вінницьким міським головою та переобраний на цю ж посаду у 2010 році.

Першим віце-прем'єр-міністром став Віталій Ярема; Віце-прем'єр-міністром - Олександр Сич; Міністром Кабінету міністрів - Остап Семерак.

Додається також список глав Міністерств: Міністр охорони здоров'я - Олег Мусій; Міністр внутрішніх справ - Арсен Аваков; Міністр інфраструктури - Максим Бурбак; Міністр фінансів - Олександр Шлапак, Міністр соціальної політики - Людмила Денисова, Міністр юстиції - Павло Петренко; Міністр культури - Євген Нищук; Міністр економічного розвитку і торгівлі - Павло Шеремета; Міністр аграрної політики - Ігор Швайка; Міністр екології - Андрій Мохник; Міністр молоді та спорту - Дмитро Булатов; Міністр енергетики та вугільної промисловості - Юрій Продан, Міністр освіти - Сергій Квіт.

Окремо (відповідно до законодавства) депутати проголосували за призначення в.о. Міністра закордонних справ, ним став Андрій Дещиця; а в.о. Міністра оборони був призначений Ігор Тенюх.

Перед призначенням Верховна Рада своєю постановою звільнила попередній склад КМУ (проект №4300).

Також сьогодні був призначений Прем'єр-міністром Арсен Яценюк, і прийнятий Закон про Кабмін.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, у Верховній Раді створили парламентську коаліцію. До неї увійшло 250 депутатів з різних фракцій, проте Голова ВР зазначив, що це число може змінюватися.

 
Коментарі (3)
I am2
27 Лютого 2014 p. 17:52
Это же как нужно хотеть власти, чтобы сознательно идти в правительство самоубийц!
I am2
27 Лютого 2014 p. 17:53
Булатов министр спорта. Только мне смешно и грустно сразу?
Санечка В.1
27 Лютого 2014 p. 17:55
Не только Вам. Вспомнилась фраза из анекдота "90-60-90 и это только лицо"