ГоловнаГоловнеГазопостачанняShell хоче створити в Україні інститут нетрадиційного газу

Shell хоче створити в Україні інститут нетрадиційного газу

Компанія Shell готова інвестувати 6 млн дол у створення Українського інституту нетрадиційного газу, який буде вивчати питання розвитку альтернативної енергетики

Компанія також готова обговорювати всі питання громадськості щодо розробки та видобутку вуглеводнів на Юзівськії площі в режимі відкритого діалогу. Про це заявила прес-секретар Shell Ганна Думанська.

Як зазначила прес-секретар компанії, в процес видобутку вуглеводнів буде залучено значну кількість суміжних галузей, що дасть додатковий поштовх у розвитку промислового сектора країни.

У свою чергу, менеджер зі зв'язків з органами державної влади компанії Shell Олексій Татаренко повідомив, що на сьогодні мова йде про розвідку передбачуваних запасів газу на Юзівськії площі, в рамках якої фахівцями компанії планується буріння 15 свердловин на території, що становить менше 1% від загальної площі ділянки.

Він також підкреслив, що технологія гідророзриву пластів, з приводу використання якої побоюються екологи, використовується в Україні з 1952 року. «Вона жодним чином не позначиться на якості питної води», - сказав представник компанії.

 
Коментарі (0)